Spustenie stránky o investovaní v P2P pôžičkách

Vitajte na stránke mudro.sk

Na ktorej som sa rozhodol popísať možnosti investovania, porovnať jednotlivé portály poskytujúce P2P pôžičky a zhrnúť svoje niekoľkoročné skúsenosti v oblasti investovania, resp. požičiavania vlastných peňazí cudzím ľuďom na internete. Ak čítate o P2P investovaní a pôžičkách prvýkrát, odporúčam prečítať si úvodné informácie, čo je P2P investovanie.

Ak poznáte oblasť kolektívneho požičiavania a hľadáte nejaké nové možnosti pre investovanie vlastných peňazí s úročením nad 10% p.a., pozrite si porovnanie portálov P2P investovania. Aby ste si nemysleli, že investorom sa môže stať len človek s obrovským kapitálom a tisícami eur, ja osobne využívam P2P portály ako sporiaci účet. V čase, keď banky vám na sporiacich účtoch a terminovaných vkladoch ponúkajú necelé percento je odkladanie bokom s desaťnásobným úročením lepšou možnosťou pre vytváranie rezervy, sporenie na dovolenku alebo menší pasívny príjem.

Riziká spojené s investovaním

Samozrejme každé investovanie má svoje riziká. Čím vyšší výnos očakávate, tým vyššie riziká sú s tým spojené. Odporúčame preto rozumne rozdeliť investície do viacerých portálov a investovať hlavne do osvedčených, ktoré pôsobia na trhu dlhšie obdobie. Vyberajte si investície s garanciou odkúpenia alebo vyšších ratingov s overením žiadateľov. Počítajte určite aj s neplatičmi, ale pri správnom výbere bude ich počet zanedbateľný a neohrozí vaše zisky.