Nové možnosti investovania

Dávnejšie som nepridával žiadne informácie, len priebežné zhodnotenie mojich investícií na Mintos a Twino. Viacmenej som aktívnejšie neinvestoval nikde. Nazbieralo sa mi pár nových tipov a tak ich tu aspoň zosumarizujem a možno v budúcnosti pridám aj zhodnotenie a skúsenosti. Keďže Twino už nedosahuje výsledky ako v minulosti a Mintos nezvláda všetko sám, chcel som aj mierne diverzifikovať investície a nedržať všetko na jednej platforme.

Crowd Estate

O projekte investovania na tejto platforme som sa dozvedel už začiatkom roka 2019. A je to zatiaľ jediná novinka, do ktorej som sa aj aktívne zapojil vložením približne 1100 Eur. Ako som spomínal už v priebežných článkoch o stave investovania, prvotné nadšenie po pár mesiacoch kazí dojem neplatičov. Ide o investície v stovkách Eur do väčších firemných projektov s výnosom bežne aj nad 10% p.a. Zatiaľ som investoval do 6 projektov so splatnosťou 12-24 mesiacov a výnosom 13 – 15% p.a.. Aktuálne po necelom polroku mešká splácanie 4 investícií. Komunikácia zatiaľ funguje, dostávajú sa ku mne informácie o dôvodoch a nové termíny pre splátky, ale zdržanie 2 mesiace už v úvode trochu kazí dojem.

Viventor

Poznám ho ako alternatívu Mintosu už vyše roka. Stále som sa ale neodhodlal vykonať úvodnú investíciu. Ak sa naskytne príležitosť a voľné financie, vyskúšam zrejme ešte do konca roka 2019 aby som konečne získal nejaké skúsenosti.

Grupeer

Rovnako poznám už nejaký ten mesiac a počul som zatiaľ veľa pozitívnych skúseností. Rovnako veľký adept na investovanie ešte do konca roka 2019.

Fumbi Network

Nejde o investovanie P2P ako všetky ostatné. Veľa investorov sa dnes venuje aj kryptomenám, sám som nakúpil len pár Litecoinov a samozrejme som zatiaľ v značnej strate. Preto ma aj oslovila možnosť investovať v tomto slovenskom projekte, ktorý ponúka niekoľko produktov:

  • jednoduché investovanie – pošlete si na konto už od 50 Eur (odvážnejší aj tisíce Eur) a čakáte, ako sa zhodnotí vaše krypto-portfólio, v roku 2019 to je údajne za 9 mesiacov okolo +136%
  • sporiaci plán – zrejme možnosť pre mňa, pravidelne mesačne si posielať menšiu sumu ako sporiaci účet a po čase vybrať nasporenú a zhodnotenú čiastku
  • digitálny pilier – ak dokážete presvedčiť svojho zamestnávateľa, môže časť mzdy posielať na vaše krypto-konto 🙂

Vaše skúsenosti

Máte akékoľvek skúsenosti s uvedenými projektami? Napíšte ich do komentára ale na môj email investujem@mudro.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *